Bioethanol - et biobrændstof
Til en biopejs skal der anvendes bioethanol - eller ethanol som det også kaldes. Det er vigtigt at finde et kvalitetsprodukt som din biopejs kører optimalt på.

HVAD ER BIOETHANOL?

Et biobrændstof produceret ved fermentering

Bioethanol - et biobrændstof

Bioethanol er en sprit eller alkohol, der er produceret til flere forskellige formål – herunder også brændstof. Bioethanolen fremstilles blandt andet ved fermentering af sukkerstoffer eller stivelsesafgrøder. Det kan være fra let omsættelige sukkerkilder såsom sukkerrør, majs eller fra afgrøder som korn.

I dag har bioethanolen mange anvendelsesmuligheder og bruges bl.a. i brændstof til biler, og kosmetik-, medicin- og fødevareindustrien bruger det i deres produktionsprocesser.

Sidst men ikke mindst, bruges Bioethanol også som brændstof til Decoflames biopejse.

Ren Emission

Under brændingen omdannes bioethanolen til vand og dampkuldioxid (CO2). Kuldioxiden absorberes af planter, som optages via fotosyntese og hjælper planten med at vokse. Denne uendelige cyklus med skabelse og forbrænding af energi – på sin vis genanvendelse af energi – gør bioethanolen til et kulstofneutralt brændstof.

Effektiv Energi

Det er et spritprodukt, som er let-antændeligt og på grund af den rene forbrænding, er der ikke brug for fordyrende omkostninger til aftræk, skorsten og vedligehold. 

Opbevaring og håndtering

Bioethanolen er klassificeret som brandfarlig væske, UN1170, klasse 3 PGII (til transport) og reguleres af forskellige standarder verden over.

Før ibrugtagning af Decoflame bioethanolpejsen, skal man gøre sig bekendt med samt overholde disse regler for at kunne opbevare, håndtere, påfylde og bruge dette brændstof sikkert samt lovligt.

Det er selvfølgelig vigtigt, at bioethanolen holdes udenfor børns rækkevider og at lokale regler følges.

Bioethanol Vs. Denatured Bioethanol

I overensstemmelse med forskellige globale regler kan 100% rent bioethanol ikke sælges af hensyn til menneskelig konsumering. Bioethanol er derfor denatureret med forskellige stoffer til detailformål. Bioethanolen forhandles under navne som Denatureret Ethanol, Methylerede Spiritus, Denatureret Alkohol og lignende.

Læs hvad Wikipedia har at sige om bioethanol.

Bioethanol & Decoflame Pejse

Alle Decoflame biopejse skal betjenes med bioethanol på mindst 96,5%, men maks. 97,5% renhed.

Vi anbefaler at bruge Decoflames kvalitets bioethanol med en alkoholprocent på 96,5%. Se datablad

Hvis man vælger at anvende en bioethanol til biopejse med mindre ethanol, kan det skabe lugtgener og i værste fald skade din biopejs. Det er også ekstremt vigtigt at der ikke må være andre tilsætningsstoffer i bioethanolen så som duftstoffer og aromaer i bioethanolen.

Biothanol & Decoflame Pejse

Alle Decoflame biopejse skal betjenes med bioethanol på mindst 96,5%, men maks. 97,5% renhed.

Vi anbefaler at bruge Decoflames kvalitets bioethanol med en alkoholprocent på 96,5%. Se datablad

Hvis man vælger at anvende en bioethanol til biopejse med mindre ethanol, kan det skabe lugtgener og i værste fald skade din biopejs. Det er også ekstremt vigtigt at der ikke må være andre tilsætnings stoffer i bioethanolen så som duftstoffer og aromaer i bioethanolen.

Hvorfor Vælge
Decoflame?

I Decoflame har vi designet og udviklet biopejse siden 2008. Det har gjort os til én af frontløberne indenfor luksus biopejse til både danske såvel som udenlandske kunder. Alle pejse der forlader vores domicil i Nordjylland, er et resultat af innovative løsninger, et knivskarpt design og høj kvalitet. Kollektionen er udbygget med både hybrid- og gaspejse, som giver mange muligheder for tekniske og designmæssige løsninger. Intet er overladt til fantasien - vi skaber den ekstraordinære biopejs der fungerer i mange år.

Læs mere
 • 01 – Dansk design

  Vi har valgt, at alle pejsene skal designes og bygges lokalt. Den knowhow er fundamental for at skabe et produkt, som vi mener, vores kunder fortjener.

 • 02 – Den unikke løsning

  Én af vores største forcer er, at vi med en in-house tegneafdeling kan designe og fremstille pejse, der er 100% tilrettet den enkelte kundes ønsker og behov.

 • 03 – Fokus på kvalitet

  Valg af gedigne kvalitetsmaterialer er essentielt, for at skabe et robust produkt, der både fungerer og er holdbart. Dét giver en god brugeroplevelse.

 • 04 – Innovative funktioner

  Udstyret med forskellige sikkerhedssensorer, brændstofs besparende funktioner og mulighed for kontrol via App, er Decoflames pejse intuitive at betjene.