Bioethanol

Ofte stillede spørgsmål om Bioethanol

Noget bioethanol på markedet kan lugte. Dette kan der være flere årsager til. Bl.a. kan der være tilsatsmidler i bioethanolen, som kan slagger noget mere og dermed giver lugtgener.

Vi har brugt meget tid på at finde den optimale bioethanol på markedet, hvilken ikke giver lugtgener eller afgiver slagger.

Det er muligt at købe bioethanol direkte hos Decoflame samt på Decoflames hjemmeside. 

Derudover henvises til flere Decoflame-forhandlere samt Jem og Fix.

Dampene fra bioethanolen består af almindeligt vand og en lille mængde af kuldioxid. Det er disse dampe der brændes.

Skadelige dampe undgås ved brug af flydende bioethanol med en renhed mellem 96,5% til 97,5%.

Placer aldrig dekorative elementer på- eller omkring brænderen. Brug aldrig bioethanol-gel i Decoflame pejsene.

Generel bemærkning: Gel-afbrænding må ikke anvendes indendørs.

Sørg altid for, at der er en naturlig ventilation i rummet, hvor pejsene brænder.

Da de elektroniske pejse har et lukket fordampningssystem, kan disse modeller med fordel bruges til folk med astma. Bemærk tillige at kvaliteten af bioethanolen naturligvis også er afgørende for luftkvaliteten.

Nej, det er ikke alt afgørende, om det er Decoflame’s bioethanolmærke der bruges eller andre kvalitetsmærker.

Det er dog meget vigtigt, at der ikke er tilsat duftolier eller lignende i bioethanolen, da dette brænder anderledes end almindeligt sprit.

Det er tillige vigtigt – særligt for vores elektronisk styrede biopejse – at alkoholprocenten er imellem 96,5 – 97,5%, da pejsene er kalibreret efter dette. Her kan en bioethanol på højere procenter arte sig helt anderledes og kan dermed beskadige pejsen.

Såfremt der anvendes bioethanol med lavere eller højere alkoholprocent, bioethanol indeholdende duftstoffer og/eller olier eller af Decoflame frarådede mærker, bortfalder garantien.

Hos Decoflame kan man købe bioethanol i henholdsvis:

1 kasse med 3 liters dunke x 11 stk. = 33 liter

Hertil medfølger en hældetud, som gør det nemt at påfylde brænderen.

Alternativt kan man anvende en mindre beholder, en tragt eller pumpe.

Bioethanol er blot alkohol, som er denatureret, dvs. gjort uegnet til konsumering. I sammenligning med gel, brænder bioethanolen rent og efterlader ikke ubehagelige lugte eller dampe i rummet.

Under forbrændingen dannes der vanddampe og kuldioxid. Brug kun flydende bioethanol til Decoflame pejsene med en renhed på mindst 96,5% – dog maksimalt 97,5%.

Dog betragtes bioethanol indenfor transport som værende ”farligt gods” og skal behandles således. Bioethanol er mærket med UN1170, men afhængigt af størrelsen på dunkene, kan de have forskellige pakkegrupper. Rådspørg altid nærmeste forhandler af produktet, såfremt der opstår tvivl.